Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang diagnosztikának a belgyógyászati kivizsgálás során kiemelten nagy szerepe van. Az eljárás fájdalommentes, segítségével a szervek struktúrális eltérései, méretbeli változásai, fejlődési- és kerigési rendellenességei vizsgálhatóak

Rendelőnkben Kollégáink munkáját a Mindray Vetus 8 ultrahang mellett  EKG készülék is segíti, így nem csak a hasi szervekről, hanem a keringési szervrendszerről is átfogó képet kaphatunk.

Hasi- és szívultrahang vizsgálatok elvégeztetését altatással járó beavatkozásokat megelőzően, valamint 6 éves kortól évente, szűrő jelleggel is javasoljuk.

 

Felkészülés a vizsgálatra

Hasi ultrahang vizsgálatot megelőzően 6 órával eleségmegvonás szükséges. Fiatal vagy kistestű páciensek esetében ennél rövidebb idő (4 óra) is elegendő lehet. 

Közvetlenül a vizsgálatot megelőzően javasolt a vizeletürítés megakadályozása, cicák esetében az időpont előtt egy órával az alomtálcát el kell zárni.

Amennyiben a vizsgálat menetével vagy a felkészüléssel kapcsolatban további kérdésük van, kérjük, forduljanak Kollégáinkhoz bizalommal!

 

Az ultrahang vizsgálatokat dr. Vrabély Fanni végzi.

Rendelési idő: kedd, 9:00-17:00 - előzetes bejelentkezés szükséges